Sijmons-Dolata
Dorpsstraat 34, 3481 EL
Harmelen

0348-442004
info@hoefweide.nl

Locatie

Het woningbouwproject Hoefweide bestaat uit een bouwblok van 14 woningen. In de directe omgeving staan  eveneens eengezinswoningen. De ontwerpen van alle woningen in de wijk zijn allemaal verschillend, maar wel op elkaar afgestemd waardoor de wijk een geheel vormt. Aan de noordzijde van het bouwblok worden 4 woningen bestemd voor beschermd wonen. Hier komen mensen te wonen met een verstandelijke beperking. De mensen worden hierin begeleid vanuit een zorgaanbieder en zal er voor de begeleiding een beheerderwoning komen.

Als nieuwe woonwijk is er uiteraard aandacht voor de kinderen. Zo komt er een grote speeltuin en zijn er in de nabijheid basisscholen en buitenschoolse opvang aanwezig.

De woningen van Hoefweide liggen in de nabijheid van Boerderij de Hoef. Deze boerderij is een rijksmonument en eigendom van de gemeente. Met de gemeente wordt aan plannen gewerkt om de boerderij en het erf te ontwikkelen voor sociaal culturele functies voor de wijk. Momenteel zijn in de boerderij een kerkgenootschap, buitenschoolse opvang en een uitvaartbedrijf gehuisvest. Deze zullen in de toekomst hier hun plek behouden. Daarnaast wordt o.a. gedacht aan een kunstenaarsruimte, dagbestedingsruimte, dierenweide en een speeltuin met kiosk.